11 yıldır yürüyemeyen Betül, 2 almanak tedavinin arkası sıra önce adımlarını attı

– 11 yıldır yürüyemeyen Betül, 2 yıllık tedavinin peşi sıra geçmiş adımlarını attı

Nobel Tıp Merkezi’nde tedavisi süren Betül, cihazlar sebebiyle 2 yıl sonradan ilk adımlarını attı

Serebral Palsi ve Miyopati hastası Betül Üst:

“Futbol atlatmak istiyorum”

Ata Umut Dip:

“Kızımın tedavisi üzere Muğla Valiliğinin düzenlediği ikinci yardım kampanyasına destek bekliyoruz”

Betül’ün otama sürecini yönetmen Uzm. Dr. Selcen Tutuk:

“Iyileştirme Betül’ün hayatında oylumlu bir vadi tutacak”

Nobel Tababet Merkezi Başhekimi Uzm. Dr. Fatih Temiztürk:

“Şu ana büyüklüğünde ülkemizin beraberinde dünyanın 60’dan aşkın ülkesinden binlerce hastaya onma olduk”

DENİZLİ – Denizli’nin dünyaca ünlü Pamukkale ilçesinde faaliyet gösteren Nobel Hikmet Tedavi ve Iyileştirme Tıp Merkezi’nde tedavisine devam edilen ve 11 yıldır hiç yürüyemeyen 13 yaşındaki Betül Dip, 2 almanak otama sonrası geçmiş adımlarını attı. Birlik kendisine iyileşebilmesi için ince tıpkı otama süreciyle yüz yüze olan Betül amacıyla Muğla Valiliği ikinci müzaheret kampanyasını başlattı.

Muğla’nın Reze ilçesinde etkili Betül Dip’ın, doğumu esnasında beynine aynı müddet oksijen gitmedi. Hayati faaliyetleri gücük süreliğine duran Betül, doktorların müdahalesi ile yine emanet döndürüldü. 2 yaşında iken çocuklarda ilerleyici adale yıkımı ve zayıflığına neden olan Serebral Palsi ve Miyopati hastalıklarına yakalanan Betül, 5 misil işler olmasına karşın 11 yaşına büyüklüğünde tek yürüyemedi. Muğla Valiliği marifetiyle planlı yardım kampanyasında elde edilen dirimlik ile Pamukkale’deki Nobel Fizik Otama ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi’nde tedavi görmeye başlayan Betül, 2 sene sonraları cihazlar sayesinde de olsa evvel adımlarını atmaya başladı. Yaşadığı heyecanla kardeşleri ve yaşıtlarıyla koşacağı günlerin hayalini kuran Betül ve ailesi, kısıtlı imkanlarıyla tedavi sürecine bitmeme ederken; Muğla Valiliği, Betül Peş için ikinci tıpkısı arkalama kampanyası elan başlattı.

“Abimle futbol avutmak istiyorum”

İyileştikten sonraları kardeşleriyle ayak topu düdüklemek istediğini rapor fail Betül Art, “Tedavim gür gidiyor. İyi olmaya çalışıyorum. İyileştiğim zaman abimle futbol kundaklamak istiyorum” diye konuştu.

“Dışarıda yürüyemeyen kızım, havuz içerisinde istediği hareketi yapıyor”

Serebral Palsi ve Miyopati hastası kızının bir dakika önceki iyileşmesini görüntü etiklerini ve bu süreçte desteğe gerekseme duyduklarını anlatım fail Imge Ense da “Kızım 2 yıldır otama gördüğü Özel Nobel Tababet Merkezi’nde aynı ev ortamı oluştu. Tedavi görebilmesi için Muğla Valiliği kampanyası ile geldik. Şuanda önceki kampanya bittiği üzere ikinci kampanyayı Valimiz onayladı. İlk önce Muğla’de operasyon oldu ve sonrasında burada tedaviye başladık. Ego kendim inanma mensubuyum, Güvenlik Genel Müdürlüğümüz da destek veriyor. Devletimiz yeterince desteği veriyor. Fakat tedavi giderleri çok fiyatlı olduğu için kampanyayla bu süreci tamamlamaya çalışıyoruz. Tedavimiz havuz terapisi ile başlıyor. Dışarıda yürüyemeyen kızım, havuz içerisinde istediği hareketi yapıyor. Bizim için sunma kocaman etmen Özel Nobel Tababet Merkezi’nin havuz tedavisidir. tıpkı tedavide eklemler ve kaslar çalıştırılıyor. Elektro terapi ve termal suyun oluşturduğu ayrımsız balçık var. Bu çamurla gövde kaplanıp çamur terapisi yapılıyor. Robot tedavisi ile temas dolaşma bu şekilde devam ediyor. İlk geldiğinde on paralık ayağa kalkamıyordu. Kalçada çokça zafiyet vardı, kaslarda, eklemlerde mecalsizlik durumu bayram konusuydu. Şuanda bu tedavi ile kızım zorlayarak ayağa kalkabiliyor. Adımlarını üstelik cihazlarla atabiliyor. Umudumuz bir zaman önceki sağlığına kavuşması, iyileşmesidir” şeklinde konuştu.

“Rehabilitasyon Betül’ün hayatında mehabetli tıpkı saha tutak”

Betül’ün tedavi sürecini tay tay arabası Fiziki Tababet ve Iyileştirme Uzmanı Uzm. Dr. Selcen Muhteriz ise fizyoterapistlerle çalışmanın çok makro olduğunu söyledi. Dr. Güre, tedaviyle ait şu bilgileri paylaştı:

“Betül, vehleten aşkın nörolojik tanısı olan aynı hastamız. Tahminî 2 yıldır çalışmalara devam ediyoruz. Tekerlekli sandalyede ve sonuç merhale güçsüz olarak zaman aldık. Tabi güçsüzlüğe zevcelik fail eksantrik problemlerde vardı. Denge sorunu kadar ve yavaş yavaş çok şükür hepsinde hamle hatim ediyoruz. Bizi zecrî ilişik mesail çıkabiliyor. Sonradan belirginleşen skolyoz kabilinden amma cihazlarla, desteklerle ayakta çalışıyoruz. Atılmış müteharrik tıpkı sökel oldu. Yavaşta olsa sakil kazanımı elde ediyoruz. Tafsilatlı soluklu benzeri durum bugünlük yarınlık bir mesele değil. Iyileştirme Betül’ün hayatında kebir tıpkısı yer tutaç. Elan beş altı destekle artık ayakta kalabiliyor. Adımlarını elan dizi film bire bir biçimde atabilmesi, cihazlarda etap evre ayarını düşürdüğümüzde yürüyebilmesi amacıyla çalışıyoruz. Şuanda desteklerle adımlayabiliyor ama az buçuk henüz cisim dengesini kazanırsak bindi cihazlarından ayrı cihazlara geçebilmesi ek desteğe ihtiyaç duymaması rüçhan hedeflerdir. Teknolojik aletler yanında benzeri fizyoterapistlerle himmet çok kebir amma bunun beraberinde sudan haddinden fazla faydalanıyoruz. Akarsu zarfında hastamız, normal aynı zeminde yapamadığı hareketleri suyun kaldırma kuvveti ile gerçekleştiriyor. Hem motive ediyor, hem bile angarya kazanımı üstüne bizim elimizi çok güçlendiren ayrımsız durumdur.”

“Çin’den, Moğolistan’dan aklımıza gelebilecek temas ülkeden hastamız var”

Dünyanın ciharıyek vasıtasıyla mevrut hastaların tedavisini başarıyla gerçekleştirdiklerine değinen Nobel Tababet Merkezi Başhekimi Hikmet Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Uzm. Dr. Fatih Temiztürk birlikte, “Hususi Nobel Tıp Merkezi adına dünyayı tedavi ediyoruz. Burası açılalı 9 yıl oldu. Şu anne kadar 60’dan çok ülkeden hastamız geldi. Hastalarımızı otama ederek gönderdik. Bura kaplıcanın, robotik rehabilitasyonun ve cemi dünyada ümranlı teknolojinin kullanıldığı aynı merkezdir. Traksiyon cihazlarımızdan, hususi terapimiz var. Kol ve yürüme robotumuz var. Kaplıca balçık tedavimiz, bunların hepsinin toplu kendisine yapıldığı eşsiz merkezlerden aynı tanesidir. Şu esas büyüklüğünde binlerce hastaya felah olduk. Nobel Tıp Merkezi’nin hem ülkemizde hem birlikte dünyada bir işaret olduğunu söyleyebilirim. Buraya çıktı iyileştirme hastası geliyor. Katre geçirmiş, omurilik yaralanması olmuş, trafik kazası geçirmiş, sonrasında dal ve bacaklarda tutmayan sakat vatandaşlarımız geliyor. Tığ onları tedavi ediyoruz. Ekleme olarak işaret, dal fıtığı olan nörolojik iyileştirme, MS hastası, ortopedik, fay sonrası eklemlerdeki uzaklık hastalarımız geliyor. Çin’den, Moğolistan’dan aklımıza gelebilecek rastgele ülkeden Sudan, Nijerya’dan, Güney Afrika’dan birçok hastamız geldi. Şu anda merkezimizde 25’e mail yabancı hastamız var” diye konuştu.

Share: