Minik Koca, altında bezi, silecek sopasından halteriyle büyüklerin güdeleme kaynağı

Bursa’de bozuk milli halterciler Ümmühan Uçar Bilimci ve Erol Âlim’in 2 yaşındaki çocukları Er, antrenör annesiyle geldiği salonda altındaki beziyle paspas sopasından halterini kaldırıyor.

Annesiyle Yıldırım Belediyesi Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’ndeki halter salonuna seçkin devir mevrut Er Âlim, aynı müddet bilahare spor fail ağa ve ablalarını taklit etmeye başladı.

Çalıştırıcı annesinin sporculara verdiği direktifleri ve öğrettiği teknikleri dikkatle izleyen Mert, bir süre bilahare kendisi birlikte halter dercetmek istedi. Halterdeki hareketlerle eğlenceleri anlar canlı Er Kişi, sporcuların dahi neşe kaynağı oldu.

Paspas sopası halteri oldu

Ağırlık kaldırmasın diyerek paspas sopası ve plastiklerden namına hususi yapılan halterle kaldırış özne minik Er Kişi, hem ahenkli hem birlikte uzun dişli halleriyle dikkati çekiyor.

Çevresine verdiği enerjiyle kendisinden şişman sporcular amacıyla de güdeleme kaynağı olan Koca, baziçe alanına çevirdiği halter salonunda canı sıkıldıkça halter kaldırıyor.

Türk sporunun efsanelerinden Naim Süleymanoğlu’nun adını taşıyan tesiste serbestçe dolaşan ve sporcularla iletişim halinde olan aşağılık Ayvaz’in altındaki bezle yaptığı kaldırışlar ve sonrasında yaşadığı sevinç herkesi eğlendiriyor.

Dikkati sebebiyle teknikleri iri beceriyle uygulayan Koca, halter sporunda geleceğin efsanelerinden olmaya şimdiden namzet olduğunu gösteriyor.

Ablası 8 yaşındaki Zeynep Hira üstelik Sap gibi halterde kendini geliştirmeye çalışıyor.

Annesinin işi, çocuklarının eğlencesi oldu

Eski milli halterci ve çalıştırıcı ana Ümmühan Uçan Âlim, AA muhabirine, 8 yaşındaki kızı ve 2 yaşındaki oğluyla rastgele çağ işe gidip geldiğini söyledi.

Çocuklarının sporla çöz içe olmasının hem gelişimlerine hem birlikte içtimai yaşamlarına yardım sağladığını belirten Âlim, çalışan benzeri temel namına birlikte çocuklarıyla ilgilenmenin tahakküm olduğunu aktardı.

Anne ve babasının milli sporcu olmasının çocukları bile şimdiden etkilediğini vurgulayan Bilimci, “Sekiz yaşında kızım, iki yaşında oğlum var. Onlarla gelişigüzel hareket adına gelip gidiyorum. Onlar birlikte halter sporunu haddinden fazla seviyorlar. Kızım zaten kıytırık yaşta başladı, sıçramayla, kendine uygun ağırlıklarla. O şekilde ağabeylerinden, ablalarından gördüğü tekniklerle devam etti.” diye niteleyerek konuştu.

Çocuklarının halter sevgisinden bahseden Bilim Adamı, şunları kaydetti:

“Koca de temel karnındayken haltere gelip gitti esasta. Doğduğu günden beri o üstelik halterde, o bile kendine akıllıca ağırlıklarla günahsızlık paspası sopalarıyla ağabeylerinden, ablalarından gördüğü şekilde halter kaldırmaya başladı. Halteri dahi çok seviyor, evde üstelik daima silecek sopasıyla halter kaldırır Ayvaz. Bu şekilde ego da etkin benzeri asıl olduğum için onlar de yanımda gelip gidiyorlar, birlikte çalışıyoruz.”

Küçük yaşta tıpkısı çocuğun annesiyle aksiyon yerine gidip gelmesinin zorluklarının altını çizen Âlim, şöyle bitmeme etti:

“Çocuklarım dahi bana ve haltere uzlaşma sağladı. Buradaki abla ve ağabeylerine harmoni sağladılar. Ayrıca benim Ayvaz’i gördüklerinde büyükleri imreniyor, ‘o kaldırıyorsa biz elbet kaldıramayız’ diye. Yani 2 yaşında olmasına rağmen büyüklerine denk oluyor. Umarım benim da çocuklarım hem babası, hem annesi, hem üstelik ismini dünyaya duyurmuş Naim Süleymanoğlu gibi nazik bire bir sportmen olurlar, iyi yerlere varidat. Zeynep ve Sap zaten bizim öğretmememize karşın kendileri uyguladılar teknikleri, gördüklerini. Söz Gelimi ben tek antlaşma onlara ‘şöyle yap, böyle yap’ demedim. Elhak Mert’e neyi öğretebiliriz ki şu anda? Öz gördüğünce yapıyor bala. Kendim dahi halter branşını yaptığım üzere mesela kendi çocuklarıma baktığım antlaşma eğer disiplinli aynı şekilde ve spor hayatlarını bitmeme ettirirlerse hastalık ayrımsız Naim Süleymanoğlu, tıpkı Halil Bahtiyar, Nurcan Taylan, benzeri Erol Âlim, aynı Ümmühan Uçan Bilimci olmasınlar diyerek düşünüyorum.”

Bacı ve ağabeyleri dahi Ayvaz ile çalışmanın mutluluğunu yaşıyor

Halter sporuna yıpranmamış başlayan Dilara Coşkun, salonda Er ile çalışmanın onları mutlu ettiğini söyledi.

Haltere başlayalı 6 ay olmasına karşın Bursa birinciliği bulunduğunu ve motivasyonunda Mert’in üstelik rolü olduğunu aktaran Dilara, şöyle konuştu:

“Salonu çok güzeldi. Tıpkı de Er’i gördüm. İki yaşındaki bala halteri kaldırıyordu. Ben imdi heyecanlandım ‘denesem mi, yapsam mı’ diyerek. Biz hangi yaparsak Koca bile aynısını yapıyordu. O imdi güzeldi. İki yaşındaki çocuğun yapması tansık gibi aynı husus, bu yavru yapıyorsa ben neden yapamayayım? Başladıktan bilahare çokça pir devam etmeye başladım haltere. Seçkin ahit gelmeye başladım. Çalıştırıcı olmayı düşünüyorum. O de benim üzere haddinden fazla güzelce aynı husus olacak. Bay’i bile çokça seviyorum. Bay her şeyden artık ilgimi çekti bu sporda.”

Share: