Libya’da Çalıştığı Şirketten Parasını Alamadığını Tamlayan Yurttaş: “Türkiye ile Libya Hükümeti Beyninde Bu Konunun Çözülmesi Gerekiyor”

MUSTAFA MAHIR

Sinop’ta yaşayan Merhamet Gelişmemiş, 2010 yılında harıldamak amacıyla gittiği Libya’dan iç harp nedeniyle ansız çalmak zorunda kaldığını, çalıştığı şirketten parasını alamadığı üzere kıygın olduğunu söyledi. Kısa, kendisiyle tıpkı durumda olan bin 800 kişinin olduğunu belirterek “Türkiye hükümeti ile Libya hükümeti beyninde bu konunun çözülmesi gerekiyor. Benim devletten beklentim bizim bu konuyla ilişik alacağımızı tahsil girmek. Çoluğumuz, çocuğumuz bozuk” dedi.

Sinop’ta aktif Merhamet Gelişmemiş, 2010 yılında çalışmak için gittiği Libya’da iç harp dolayısıyla kaçmak zorunda artan kendisinin de aralarında bulunduğu bin 800 işçinin şirketten parasını alamadığı amacıyla mağdur olduğunu belirtti. Gelişmemiş, şunları söyledi:

“MAĞDUR DURUMDAYIZ”

“2010 yılında Libya’ya gittim. 2010 ve 2011 yılında bağırsak savaştan dolayı Türkiye’nin imkanlarıyla Orhan Gazi gemisiyle Türkiye’ye akmak zorunda kaldım. Tüm resmi evrak ve haklarımız Libya’birlikte kaldı. Şahsi kendisine 7 bin dolar alacağım var. Biz Türkiye’de bu konuyla ilişkin bin 800 vatandaşız. CİMER’e çok yazdık. Geldiğimizden bu yana mümasil atıyoruz. Tamlık bakanlara, İçişleri Bakanlığı, Dış İşleri Bakanlığı, Faaliyet Sosyal Düzenlilik Bakanlığı’na, Adalet Bakanlığı’na, hepsine andıran attık. Tek olumlu çözüm alamadık fakat hükümet kurulmadı, hükümet yok. Mezun muhatap bulamadığımızdan muhit ‘bu konuyla ilgili hiçbir prosedür yapılamamaktadır’ deniyor. Şu anda bile İŞKUR üzerinden bizlere ittifak zaman aşımı olduğundan dolayı hiçbir muamele yapılmıyor. Elden türel yoldan deniyor. Hukuki yoldan üstelik başvuru yapmamız için hiçbir resmi mukayyet evrak bizde namevcut. Mahkemeye dahi başvursak birlikte Türkiye’den dünya tek hal çıkartamayacağız. Bizim olayımız Libya’dahi olduğundan periferi bu konuyla ilgili Türkiye hükümeti ile Libya hükümeti ortada bu konunun çözülmesi gerekiyor. Benim devletten beklentim bizim bu konuyla ilgili alacağımızı öğrenim gitmek. Hala kiradayız. Çoluğumuz, çocuğumuz viran. Kiygin durumdayız. Sülale de alamadık. Filhakika periferi belli, soylu erki şartlardan kontekst barışma şartı zorlaştı. Evimiz kira. Ben bu parayı çıktı tahsis edip kendime karı kabul etmek istiyorum.”

Share: