Grip salgınına tılsım arayan soluğu aktarlarda alıyor

Enflüanza salgınına umar arayan soluğu aktarlarda alıyor

RİZE – Şita aylarının gelmesiyle bu arada artan enflüanza salgınına tılsım arayan Rizeliler çözümü aktarlarda ve bal mir reyonlarında arıyor.

Kış aylarında haddinden fazla aşkın görülen nezle ve grip salgını kabil hastalıklarla karşılaşan vatandaşlar hastanelerdeki derya nedeniyle tedavi üzere saf çözümler bulmaya çalışıyor. Tabii çözümü arayan vatandaşlar hastalığı kuşkusuz yeneceklerine dair aktarlardan arkalama alıyor. Aktarların verdiği tıpkısı haddinden fazla bitkiyi tüketen vatandaşlar yanında dirilmek için bal eş reyonlarında Kestane balı ve Çiçek balına üstelik gönül gösteriyor.

“Aktarcının sunu ferah görevi doktorun işine karışmamak”

Müşterilerine ıhlamuru ayrımlı bitkilerle beraber tüketmelerini başvuru ettiğini söyleyen aktarcı Dayanabilen Karaca, “Kış aylarında yemezsen, içmezsen ve giyinmezsen rahatsız olursun. Sonuç günlerde de enflüanza bile tıpkı patlama yaşanıyor. Rahatsız adına haddinden fazla geliyorlar. Sakat usül, ıhlamur üzere bitkilerden vermeye çalışıyoruz ama yetmiyor. Hastanelere gidiyoruz diyorlar, verdiğim bitkilere bu yetmedi diyorlar. Ihlamur süper benzeri vitamindir ve antioksidandır. Katma namına dahi yangı sökücüdür ama yetmiyor. Tığ da ıhlamurun yanına tarçın verelim diyoruz. Tarçında balgamı atmayı sağladığından dolayı tavsiye ederiz. İltihapları azaltsın diyerek tıpkısı kök yahut yaş zencefil veriyoruz. Aktarcının sunu gani görevi doktorun işine karışmamak. Geçmiş hastaneye git diyoruz. Bize mevrut müşterilere de ıhlamur veriyoruz. Ihlamuru süslemek iyidir. Ihlamura dahi zencefil, havlıcan, zerdeçal, tarçın, ebegümeci ve hatmileri müşteriye sunuyoruz. Ihlamura bunları katmalarını istiyoruz. Zencefil ve zerdeçalın toz halini ballarla macun yapmalarını istiyoruz. Koronadan ötürü çıkan bitkilerden veriyoruz” şeklinde konuştu.

“Az Buçuk akva olmalıyız kim hastalığı yenelim”

Sayrı olan kişilerin ilk yiyecek içmesine özen etmeleri gerektiğini belirten Kişmiri, “Müşteriye baktığımda yemek yemeyen biriyse öncelikle ona azık veriyorum. Şita aylarına girerken, kaynak zencefil, üs havlıcan, mahiyet tarçın ve geçit dostu olan adaçayı alabiliriz. Hatmimiz var, çokça dolgunca tıpkısı geçit yumuşatıcıdır. Tıpkı zamanda bağırsakları dahi yumuşatır. İnsanlar züğürt olunca evde yattıkları için hep sistemleri bozuluyor. Bundan dolayı bahsettiğim ürünleri tüketmeleri idealdir. Evlerinde bal olana birlikte söylüyoruz ki, tarçının, çörekotunun tozları vardır. O tozları ballarla karıştırıp ye diyoruz. Balla karıştırmalarının nedeni dahi soğuk havalarda yaşadığımız gripte ve nezlede vücudun direncini yükseltmek amacıyla hem da insanı dik burulmak üzere. Biraz akva olmalıyız kim hastalığı yenelim” ifadelerini kullandı.

“Kahvaltılık bal isteyene değişik veriyorum, ilaçlık isteyene ilaçlık bal veriyorum”

Kış aylarında 2 garip balın bundan sonra satıldığını anlatım eden bal satıcısı İbrahim Bahir, “Şita ayları olduğu devir ağırlıklı kendisine Kestane Balı ve Çiçek Balı’nda koca oluyor. Her bölgenin balı ayrımlı oluyor. Damak tadı birlikte ayrımlı fiyatı bile ayrımlı oluyor. Deniz seviyesinden yükseldikçe çiçek floryası artar. Kestane balı ve çiçek balı, üzeri bağışıklığı sistemini yenilemede, öksürük, bronşit kadar hastalıkların gidermesinde müfit tıpkı üründür. Kahvaltılık bal isteyene ayrımlı veriyorum, ilaçlık isteyene ilaçlık bal veriyorum. Bundan hava üstelik müşteriye ilk geçmiş hangi kabil bal istediğini soruyoruz. Kahvaltılık ile ilaçlık bal ortada kim fark, çiçek floryasının değişmesidir. Gösterişli bölgedeki balın çiçeği azdır, yükseklere çıktıkça fazlalaşır” diyerek konuştu.

Share: