Fitch Ratings’ten ESIR ve Avro Bölgesi ekonomilerinde sükûnet uyarısı

Uluslararası yüreklilik derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ati dönemde KUL ve Avro Bölgesi ekonomileri için durgunluğun öngörüldüğünü bildirdi.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, ÇAKER ve Ekü Bölgesi ekonomilerinin önümüzdeki dönemde mütezayit şişkinlik karşısında azalan bitiren talebi zımnında resesyona girmesinin beklendiği bildirildi.

Avro Bölgesi’nde resesyonun KUL’den daha önceki, bu sene içerisinde başlamasının ve doğalgaz krizinin enerji fiyatlarında oynaklığı artırması dolayısıyla elan pahal yaşanmasının beklendiği belirtilen açıklamada, ayak halklarının belkili tıpkı şoka hazırlandığı ve harcamalarını kıstığı kaydedildi.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, yükselen repo oranları ve toptan para şişkinliği dolayısıyla 2023 yılında hükümetlerin fonlama maliyetlerinin de artmasının beklendiği ifade edildi.

Yeni türlü koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişik belirsizlikler ve gayrimenkul sektöründe bitmeme fail gerilim nedeniyle görünümün kısıtlanmış kaldığı Çin’in ise gelecek yıl küresel büyümeyi anlamlı aynı şekilde artırmasının beklenmediği bildirilen açıklamada, “2023’te daha zayıf toptan büyümeye, elan efdal devlet istikraz maliyetleri eşlik edecek.” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, 2022 yılının, kredi derecelendirme şirketi eliyle değerlendirilen gelişen çevre ekonomilerinde en fazla grado indiriminin yapıldığı ikinci yıl olduğu belirtildi.

“Jeopolitik riskler faziletli”

Fitch Ratings’in açıklamasında, “Jeopolitik riskler efdal seyrini sürdürüyor. Daha Rusya ve Ukrayna için ve benzer şekilde Çin-ESIR ilişkileri üzere uzlaşmaya yönelik açık tıpkısı el yok.” değerlendirmesine düz verildi.

Tedarik zincirlerinin global çatışmalara ait risklerden etkilendiği, olasılı risklerin yayılma eğilimi gösterdiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere saha verildi:

“Gelişen piyasaların mevki kredilerine ilgili riskler doların değerlenmesiyle arttı. Dikkatler 2023 yılında bundan sonra döviz rezervlerine nazaran finansman ihtiyacı faziletkâr olan, daha aşağı gelişen çevre ekonomileri üzerinde olacak.”

Share: