Köylülerin kayak pisti tatilcilerin deste odağı oluyor

Köylülerin kayak pisti tatilcilerin sargı odağı oluyor

BOLU – Bolu’nun Mudurnu ilçesine sınırlı Örencik Yaylası’nda köylüler eliyle oluşturulan tahminî 200 metre uzunluğundaki kayak pisti vatandaşlar marifetiyle yoğun bağ görüyor. Abant Gölü Milli Parkı’na gelen vatandaşlar, burayı birlikte ziyaret ederek, karın tadını çıkarıyor.

Abant Gölü Milli Parkı’nın yakınlarındaki köylerde eğleşme eden vatandaşlar, Örencik Yaylası’nda kestirmece 200 metre uzunluğunda kayak pisti oluşturdu. Geçtiğimiz günlerde faal olan kar yağışı sebebiyle kar kalınlığı 50 santimetrelere büyüklüğünde vasıl Örencik Yaylası’nda, köylüler özlük pistlerinde vatandaşları ağırlamaya devam ediyor. Abant Gölü Milli Parkı’na mülakat amacıyla mevrut tatilcilerin bile deste odağı olan yarışlık, Abant’ın vazgeçilmezlerinden biri haline geldi. Köylülerin savsaklamak kapısı olan ski pisti, vatandaşlarla dolup taşıyor.

“Dallar üzere kaydık”

Ski pistini haddinden fazla sevdiğini söyleyen Öpücük Alya Silah, “Burada haddinden fazla kar var. Ski pistleri birlikte çokça aceleci kayıyor. Kar haddinden fazla adamakıllı, çok beğendim” dedi. Çok eğlendiklerini belirten Sır Karasu, “Füru gibi kaydık. Eskiden tahta kızaklarla kayardık. Deminden bu şambreller var, çokça mebzul” diyerek konuştu.

Köy muhtarı İdris Teber ise “Kızak ve şambrellere aldanmak isteyenler üzere pistleri hazırladık. Vahim kar var. Kar kalınlığı tahminî 50 santim. Çocuklar, temel ve babaları kayarak eğleniyorlar. Onlarda mutlu bizde” şeklinde konuştu.

Share: