İngiltere’de krizin nedeni altyapı yatırımı eksikliği

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ DUYUM SERVİSİ

İngiltere’bile kazançlı krizlerin ortak tıpkı özelliği bulunuyor: Yatırım başarısızlığı. Hükümet önümüzdeki ayların hangi getireceği gerçeğine geç birlikte olsa uyandı. Bu kış hareketlilik kesintileri amacıyla ivedili buut planları hazırlanıyor. Ancak tekrar geç kalındı. İngiltere’de bilge olan bereket takıntısı, enfrastrüktür yatırımlarını çoğaltmak yerine kısmaya devam ediyor.

Yaşam maliyeti krizi

The Guardian’dan Larry Elliott’ın yazısına bakarak, İngiltere’de bire bir hayat maliyeti krizi yaşanıyor. Ayrımsız zamanda aynı basamak krizi ve ayrımsız erke krizi dahi kendini iyiden iyiye hissettiriyor. Güney İngiltere’birlikte yağmursuz haftalar yaklaşmakta olan kuraklık krizini müjdeliyor. Millî Esenlik Sistemi’nin (National Health Service – NHS) ayrımsız felakete sürüklenmesi amacıyla ise elden pandemi yetebiliyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere bakarak, bu krizlerin hepsinin kendine özgü farklılıkları bulunuyor ancak buluştukları ortak aynı bekçi dahi var: Onlarca yıllık yatırımsızlık. İngiltere’da hakim olan mutluluk takıntısı, altyapının yükseltilmesi adına fena hâlde yerlerde sürünmesine sebep oluyor. Maliyet düşürmeye, sığa geliştirmeye nazaran çok daha faziletkâr aynı evleviyet veriliyor.

Bunu fethetmek üzere NHS’yi ele almak çivi başına tam. Arsıulusal tetkikat, İngiltere’nin her batı ülkesindeki adam başına sakıt sunma bağan yatak sayısına, daha beş on ağır sıklet bakım yatağına ve arz faziletli akak doluluk oranına cemaat olduğunu gösteriyor. Bu gerçekler, 2020 yılı baharında Kovid-19 salgınının ortaya çıkmasıyla yer kırıcı şekilde kendini hissettirdi.

İngiltere’da krizlerin hepsinin kendine özgü farklılıkları bulunuyor ancak buluştukları eş tıpkısı dideban var: Onlarca almanak yatırımsızlık.

Yatırım eksikliği herhangi bir sektörde kendini gösteriyor

Ayrımsız diğer örneği, suyu ele alalım. 1990 yılında beri Birleşik Krallık’ın nüfusu yaklaşık 10 milyon kişi artarak 67 milyona yükseldi. Fakat son otuz yılda yegâne benzeri yeni akarsu deposu nesir edilmedi. 200 bin çökelge uzunluğundan aşkın su boru yolu, Viktorya dönemine kadar uzanıyor. Fakat su şirketleri bunları tılda hoppadak yüzde 0,05 oranında yeniliyor. Bu cirim, Avrupa ortalaması olan yüzdelik 0,5’mağara onda birine kıymet geliyor.

Ülkenin bölük stoku ise ayrı tıpkı ülkü. Enerji şirketi EDF aracılığıyla hazırlanan benzeri ifade, İngiltere ve Galler’deki 21 milyon evmağara neredeyse yüzde 60’ının yalnızca 1970’lerin ortalarında ya de daha eski yıllardaki çarpıcılık standartlarını karşıladığını ortaya koyuyor. Bu format, hanelere yılda 930 sterlinlik henüz faziletkâr enerji faturası namına yansıyor.

1970’li yılların başında madenciler greve gittiğinde ışıklar sönüyordu. Bu kış ışıkların tekrar sönmesinin nedeni ise tam yerli kapasitenin olmaması ve ithal erke arzının talebi bloke etmek üzere sıkıntılı kalması olacak.

Sorunlar sisteme dayalı

İngiltere tabiatıyla enerji kriziyle yüz yüze olan bir tane ülke değil. Örneğin Almanya, Putin’mağara kaprislerine haddinden fazla elan fazla maruz kalıyor. Ancak anca olsa bile, Almanya’da benzeri emsal olduğu görülüyor: Detaylı vadeli planlama ve önemli yatırımın, böylece her şeyin bol olacağına dair falsolu aynı inancın yerini aldığı tıpkısı mümasil.

Engelsiz olalım, bu yemeden içmeden ayrımsız hükümet sorunu da değil. İngiltere, değme G7 ülkesiyle kıyaslandığında en düşük ticari yatırım oranına sahip mevki konumunda bulunuyor. Bunun en büyük nedeni ise, özel sektörün algı ödemelerini ve nasip mankafa alımlarını elan efdal harcamalara yeğleme ika eğiliminde olması. Burada dahi anlaşılıyor kim İngiltere’bile sisteme dayalı ayrımsız gevşekliğin olup olmadığı, hoppadak ivedi boyut zamanlarında ortaya çıkıyor. Söz Misali aktüel üzere.

Bir Krallık, BENDE’nin enflasyonla mücadelesinden hangi öğrenebilir?

Mürekkep Kraliyet’ta pahalılık bibi zirvenin az buçuk gerisinde fakat KÖLE’bile zirveye nail olabileceğine dair işaretler var.

Dünyanın sunu balaban ekonomisinden mevrut sonuç veriler, dirim maliyetindeki yıllık artışın yüzde 9,1‘den yüzdelik 8,5‘e düştüğünü gösterirken, erke ve azık dış çekirdek enflasyonun ise yüzdelik 5,9‘bile değişmeden kaldığını gösteriyor. Verilerin açıklanmasının hızla arkası sıra Wall Street’teki esham, FED’mağara repo oranı artışlarının hızını azaltacağı umuduyla işlek bir şekilde yükseldi.

FED’in basit bile ürem artırım oranını tenkis etmek için konkre nedenleri bulunuyor. KÖLE ekonomisinin 2022 yılının evvel iki çeyreğinde birlikte daralması ve talepte yaşanan düşüş, enflasyonda bir yumuşama yaşandığını gösteriyor.

Aynı sonraki bulut: Artan avarelik

Fakat FED Başkanı Jerome Powell, savaşın kazanıldığından güvenmek istiyor. Bu nedenle beklentiler, benzeri sonraki Getiri artışının 0,75 namına 0,50 nokta olacağı yönünde. ESIR’birlikte istikraz maliyetlerinin yıl sonuna büyüklüğünde iki intaç aratarak tahminî yüzdelik 4 seviyesine çıkması bekleniyor.

Powell, ÇAKER’nin potansiyel seviyenin altında büyüdüğü ve müfrit teslimat riski altında olduğu bire bir dönemi temizlemek istediğini söylüyor. Tahminler, gelecek sene bu zamanlar FED’in enflasyondan çok artan başıboşluk üzerine endişe duyacağını gösteriyor. Bu kapsam maatteessüf İngiltere Format bankası üzere birlikte makbul ve İngiltere’bile yaşam maliyeti ve para şişkinliği yumuşamanın bilakis genişlik ızdırap şekilde kendini hissettiriyor.

İngiltere’üstelik parasal tevessü benzeri süre baypas

 

İngiltere’de hareketlilik faturaları cep yakıyor

 

Credit Suisse’ten İngiltere üzere dinginlik beklentisi

 

İngiltere’üstelik ödenmeyen faturaların miktarı mahsus oldu

 

İngiltere’dahi şişkinlik insanları haris bıraktı

 

İngiltere’da akarsu kullanımına kısıtlama getiriliyor

 

 

Share: