Serencam zaman marifet… Öğrenciler trafik polisi oldu, trafik kurallarına düdükleriyle ilgi çekti

Çankırı’üstelik muvakkat geçitlerindeki intikal üstünlüğüne dikkat temizlemek amacı ile planlı denetimde, öğrenciler trafik kurallarına dikkat çekti.

Çankırı’üstelik, ekol çevrelerinde gidiş geliş trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla yürütülen icraat neticesinde, öğrencilerin dahi katılımı ile denetleme düzenlendi. İlker Tuncay İlkokulu önünde trafik kurallarına farkındalık inşa etmek için gerçekleştirilen denetime Çankırı Valisi Abdullah Ayaz bile katıldı. Denetimde, gidiş geliş polisi olan öğrenciler, ellerindeki “dur” yazılı pankartla yolcu geçidinden sabık sürücüleri uyardı. Öğrenciler trafiği durdururken, Vali Abdullah Ayaz birlikte çocuklarla birlikte geçici geçidinden yolun karşısına geçti.

Denetim sırasında açıklamalarda mevcut Ilbay Ayaz, gidiş geliş kurallarına duyarlılığın arttırılmasını amaçladıklarını belirterek, “Gidiş Geliş kurallarına uyulması, trafik ve eğitimler hem Bakanımız hem bile Bakanlığımızın gündem maddeleri ortada. Tığ de ilimiz genelinde trafikle ilişik herhangi bir kalem tedbiri almaya, denetimler düzenlemeye özen gösteriyoruz. Bugün üstelik burada okulların açılması ile alay malay çocukların muvakkat geçitlerinden sakıncasız geçmesi üzere farkındalık yapmak istedik. İlker Tuncay İlkokulumuzun önünde hep bu arada arkadaşlarımızla tıpkı uygulama yaptık. Yeniden söylüyoruz evleviyet yayanın, evleviyet hayatın. Bütün sürücülerimizi biraz daha götürümlü olmaya biraz daha tedbirli olmaya ve sâri geçitlerinden elan titiz geçiş yapmaya, hem öğrencilerimiz hem da vatandaşlarımız açısından rastgele öfke oluşturmamasına çağırma ediyoruz” dedi. – ÇANKIRI

Share: