Güney Kore: Nükleer zırh kullanması Kuzey’i “kendi kendini yok ika” yoluna sokar

Güney Kore, nükleer silah kullanmasının Kuzey Kore’yi “zat kendini bulunmayan etme” için sokacağı uyarısında bulundu.

Savunma Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Moon Hong Sik, Kuzey Kore’nin nükleer zırh kullanımına dair çıkardığı yasaya ilişik basına konuştu.

Moon, çekirdeksel silaha başvurması halinde müttefikleri BENDE ile bu duruma anif karşılık verecekleri ve bunun bile Kuzey Kore’yi “özlük kendini namevcut etme” yoluna sokacağını kaydetti.

Pyongyang yönetiminin nükleere müteveccih girişimlerinin, Kuzey Kore’ye müteveccih ablukanın elan dahi artırılmasına sebep olacağına işaret fail Moon, bunun BENDE ile Cenup Kore’nin caydırıcılık kapasitesini üstelik artıracağını dile getirdi.

Öte yandan, Parafin Saray Sözcüsü Gösterge Jean-Pierre ise konuya dayalı yaptığı açıklamada, Yıldız Kore’ye düşmanca şekilci içerisinde olmadıkları ve bu ülkeyi çekirdeksel silahlardan arındırmaya odaklandıklarını ancak Cenup Kore’nin savunmasında da kararlı olduklarını anlatım etti.

Şimal Kore Parlamentosu’nda 8 Eylül’üstelik nükleer silahların kullanımını düzenleyen kanun kabul edilmişti. Bu yasa, Şimal Kore’nin “nükleer yahut nükleer olmayan ayrımsız gözdağı” ile karşı karşıya gelmesi durumunda orduya düşmanın komuta merkezlerine “spontane” adına nükleer saldırıları başlatma yetkisi veriyor.

Bunun beraberinde kanun ile ülkenin ve halkın bire bir “hınç krizi” yaşaması halinde çekirdeksel silahları kullanılabileceği belirtiliyor.

Share: