2023 Yılı Bütçesi, Çekim ve Bütçe Komisyonunda

2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2021 Yılı Merkezi Idare Kesin Adisyon Kanunu Teklifinin Geneli ile Sayıştay Raporları üstünde görüşmeler, TBMM Tasrif ve Bütçe Komisyonunda başladı.

Komisyon, YANLIŞSIZ Tümen Bingöl Saylav Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı.

HDP Diyarbakır Saylav Garo Paylan, usule ilgilendiren hezel alarak, bütçe tercihlerinin adaletsiz olduğunu düşündüklerini, değişmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Bütçenin halka açılması ve halkın hakemliğine sunulması gerektiğini savunan Paylan, bütçenin etkin yayınlanmasını istediklerini rapor etti.

İYİ Parti Erzurum Mebus Naci Cinisli ise bütçe görüşmelerinde yaptıkları eleştirilerin ve sordukları soruların dikkate alınmasını istediklerini belirtti.

DÜRÜST Tümen Manisa Mebus Misyon Aydemir, bütçe görüşmelerinde önceki yıllardaki sistemin bitmeme ettirildiğini kaydetti.

Vatandaşlardan bire bir öz kaçırmadıklarını vurgulayan Aydemir, bütçenin Genel Kurul aşamasında faal yayınlandığını, vatandaşların seçkin şeyi görebildiğini belirtti.

Komisyon Başkanı Yılmayan, bütçe süresinin önemine dikkati çekerek, asıllar tartışmalarının kullanılmamış olmadığını, gelişigüzel toplantıda benzer tekliflerin gündeme geldiğini anımsattı.

Yılmaz, “Bunları nazikâne karşılıyorum. Kullanılmamış benzeri aplikasyon yapmıyorum, teamülleri devam ettirmekten yana aynı şekilci sergiliyorum.” dedi.

Komisyonda geçen sene sorulan hep sorulara cevap verildiğini anlatan Yılmaz, bu sene namzet soruların yanıtlanabilmesi için süreyi az buçuk elan uzatacaklarını tabir etti.

Usul tartışmalarının peşi sıra bütçe teklifinin geneli üzerindeki görüşmelere geçildi.

Share: