Denizli’de aranan 72 keleş tutuklandı

Denizli’de gerçekleştirilen eş, aksiyon yeri ve apart denetimlerinde 130 değişik bulunak arama edildi. Denetleme ve sorgulamalarda 76 bin 121 emanet sorgulanırken, aranması olan 72 isim ise tutuklandı.

Denizli’de gerçekleştirilen denetimler 8 ile 14 Ağustos 2022 tarihleri ortada ocak, hareket yeri ve apart denetimlerinde 130 ayrımlı adres taharri edildi. Denetimlerde 76 bin 121 kişinin GBT ve UYAP sorgulamaları yapıldı. Yapılan denetimlerde aynı coşku mekanında 2 kadının konsomasyon olarak çalıştığı ve 1 kişinin sigortasız çalıştırıldığı belirleme edilerek lazım iş yapıldığı belirtildi. 314 umuma berrak tatil ve cümbüş yeri ile arızi konaklama yeri denetlendi. 3 fuhuş olayında 8 şahsa 11 bin 710 TL yönetimsel nakdî ceza uygulandı ve ayrıca benzeri şahsa ise “Fuhşa Teşvik ve Aracılık Etmek” suçundan adli prosedür yapıldı.

Acıpayam ilçesinde 6 İçkili mekanda yapılan denetimlerde, 15 bayanın konsomasyon yaptığı, yaşı yoz ayrımsız bayanın çalıştırıldığı, 5 ecnebi tabiiyetli bayanın destursuz olarak çalıştırıldığı tespit edilerek mukteza muamelat yapıldı. Bir kahvehanede 6 şahsın aptal oynaması sonucu toplanmış 10 bin 914 TL idari para cezası uygulanmış, antrparantez bire bir şahsa “Çirkef Oynanmasına Yer ve İmkan Sağlamak” suçundan adli iş yapıldı. Eğreti konaklama yerleri ve açar isticar şirketlerine müteveccih yapılan taharri ve denetimlerde, 8 ayrı adreste mevcut hep 130 apart dairesi taharri edilerek 4 apart yetkilisine 66 bin 659 TL idari para cezası uygulandı.

Yapılan çalışmalar neticesinde; 9 adet ruhsatsız tabanca, 1 skor av tüfeği, 70 skor tabanca fişeği, 2 sayı bıçak, 4 skor çalıntı motor, 1 ganimet değerli yüzük, 1 çalıntı kızıl bilezik, 6 paket çalıntı kaşar, ayyarlık olaylarında kullanıldığı tayin edilen 49 bin TL ve 2 bin Euro dünyalık, 1 nüsha cep telefonu, pislik oyunlarında kullanıldığı tayin edilen 570 TL mal ele geçirildi.

Ayrıca, iklim genelinde meydana gelen asayişe acıklı hâller ile adli makamlardan mevrut yakalama müzekkerelerine istinaden yakalanan 72 sakil çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı. – DENİZLİ

Share: