Sıcak tutan botların tamirini fail esnaf ısınamıyor

Sıcak markajcı botların tamirini eden esnaf ısınamıyor

Ayakkabıcıların yarı münhal dükkanlarında ‘bot’ mesaisi

45 almanak başmak tamircisi Nurettin Karaca:

“Yapmayacaklarını bildiğimiz için belediyeden irade etmiyoruz”

“Anca ayaklarımızı ısıtabiliyoruz, vücudu teshin şansımız yok”

ESKİŞEHİR – Eskişehir’üstelik beş altı metrekarelik önü celi dükkanlarda etkin ayakkabı tamircisi esnafın kış mevsimiyle gelişigüzel işleri yoğunlaşırken antipatik havayla mücadelesi bitmeme ediyor.

Hava sıcaklıklarının hissedilir şekilde düşmesi ile alay malay Eskişehirliler bot ve çizme tamiri özne başmak tamircilerinde deniz oluşturmaya başladı. Kullandıkları bot ve çizmelerin tamir ve bakımları için başmak tamircilerinin yolunu markajcı vatandaşlar, esnafın işlerinin artmasına bozukluk oluyor. İşlerinin artmasından memnun olan başmak tamircisi esnaf, benzeri yandan beş altı metrekarelik önü zahir dükkanlarda çalışarak antipatik havayla savaş ediyor. Büyükşehir Belediye’nin bu sorunu çözmek için harekete geçmediğini kaydeden 45 yıllık ayakkabı tamircisi Nurettin Karaca, çalışırken mecburen 2, 3 tekmil üst giydiğini dile getirdi.

“Yapmayacaklarını bildiğimiz üzere belediyeden istek etmiyoruz”

Eskişehir’bile sunma iri sıkıntılarının ısınma olduğunu belirten Nurettin Kişmiri, dükkanlarının olduğu ‘Sıcak Sular’ bölgesinde yunak su olmasına rağmen belediyenin harekete geçmediğini vurguladı. Anca ayaklarını ısıtabildiklerini söyleyen Kara, “Açıkta çalıştığımız için ısınma sorunumuz var. Bizim Eskişehir’dahi sunma nazik sıkıntımız bu. Dükkanı kapatmak kabil bire bir şansımız yok öyle ayaklarımızı ısıtabiliyoruz, vücudu teshin şansımız namevcut. Sıcak su güldür güldür akıyor, şehrin yarısını ısıtır. Akarca suyunu peteklerden geçirip buradaki başmak onarım dükkanlarına koysalar bizim dahi bu sorunumuz çözgün evet. Yapmayacaklarını bildiğimiz üzere Belediye’den arzu etmiyoruz. Çalışırken iki tekmil üç ikmal giyit giyiyorum mecburen. İster istemez ortama ahenk sağlıyorsun” ifadelerini kullandı.

Pabuç tamiri fiyatlarında değişimin eski yıllara bakarak yok denilecek kadar birkaç olduğunu tamlayan Nurettin Yağız, başmak fiyatları arttığı için vatandaşın sakat ayakkabılarını onarım ettirdiğini dile getirdi. Pabuç bakımı fiyatının averaj 100 TL olduğu bilgisini veren Kara, “Şita sezonu az buçuk elan haraketli evet, yaz sezonu üzere imkânsız. Onarım fiyatlarında değiş namevcut denilecek kadar bir iki. Ayakkabının tabanı değişmeyecekse eğer, boyası ve bakımıyla birlikte fiyatı averaj 100 TL” diye niteleyerek konuştu.

Share: