Komutan Çerçioğlu, almaşık ekincilik ürünleriyle Ziyalı çiftçisine bindi oluyor

Görgülü Büyükşehir Belediyesi, Görgülü çiftçisinin mütenavip ürünler üreterek elan çok kazanması üzere icraat yürütmeye bitmeme ediyor.

Aydın iklimine uygunluğu imtihan edilen ve Işıklı Rençper Merkezi’nde henüz evvel dikimi yapılan hoş kokulu bitkilerden faziletkâr mahsul elde edilirken, bu bitkilerle ilgilendiren hevesli çiftçilere eğitimler dahi veriliyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Dinamit Çerçioğlu, çiftçilere bindi çevirmek ve elan çok kazanmalarını ulaşmak üzere icraat yürütmeye devam edeceklerini söyledi.

Konuyla ait hikmet veren Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin tarım mühendislerinden Bağımsız Tarakçılar, “Başkanımız Aydınlık’ımızın artağan topraklarını arz ferah şekilde görmek için projeler yürütmeye devam ediyor. Bu bağlamda sonsuz üretilen ürünlerin tersine, daha çok bahçecilik kültürünün geliştirilip oradan elan fazla sürdürülebilir tıpkı ekonomiyle büyütülmesini desteklemeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yeni ürünleri Işıklı çiftçisiyle buluşturmak amaçlanıyor

Vazıh Büyükşehir Belediyesi Maraba Eğitim Merkezi ile ilişkin birlikte bilgi veren Tarakçılar, “Burası iki sene evvel Başkanımız Heyecan Çerçioğlu aracılığıyla kuruldu. Buranın teşekkül amacı almaşık tarım ürünlerini Okumuş çiftçisine vermek. En ilkin kuşkonmazla başladık. Münevver’ın zaten yerel tatlarından birisi olan ‘kedirgen’ dediğimiz ürünün kültüre alınmışını Okumuş’a kazandırdık. Biz burada kuşkonmazın dikimini, hasadını yaptık ve Halk Ege Et şubelerinde bile vatandaşlarımıza sunduk. Kültürlü’da üretimine başlayan çiftçilerimiz var” şeklinde konuştu.

Sürdürülebilir ekonomik değeri olan bitkiler

Münevver Dikici Merkezi’nde bir nice ürünün üretiminin bitmeme ettiğini altını çizen Tarakçılar, “Görgülü’a ciklet ağaçları getirdik, muhtemelen bire bir büro ayırıp ciklet ağacının Okumuş abuhava şartlarındaki hem nema-gelişmesini hem dahi verimini strateji ediyoruz. Görgülü’a kazandırabileceğimiz değerlerden birisi üstelik ciklet ağacı diye düşünüyoruz. Gojibery, aronya, çiğde, kuşburnu kadar ürünlerin denemesini yapıyoruz. Yani ekonomik melfuf değeri olan, aynı zamanda sürdürülebilir tıpkısı konuşu değere ehil olan ürünlerin denemelerini yapıp çiftçilerimize burada tavsiyelerde bulunuyoruz. Çiftçilerimiz dahi bizim tavsiyelerimizi dikkate alıp üretime geçiyor” dedi. – AYDIN



Share: