Karaismailoğlu: Hedefimiz 2023 yılında Türksat 6A’yı uzaya uzatmak

Eriştirme ve Enfrastrüktür Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türk Havacılık Feza Sanayii Genel Müdürlüğünde imal çalışmaları süren TÜRKSAT 6A’ya ilişkin incelemelerde bulundu.

Elan sonra basın açıklaması işleyen Karaismailoğlu, vekâlet yerine son 20 yıldır 183 bilyon dolarlık envestisman yaptıklarını ve Türkiye’yi dünyanın genişlik koca projeleriyle buluşturduklarını söyledi.

Kişmiri, hava, deniz ve demir yollarında haddinden fazla eke süreçleri tamamladıklarını, yenilerini de takip ettiklerini dile getiren Karaismailoğlu, dünyada önemi gelişigüzel geçen dönem artan tanıtma alanında kocaman icraat yaptıklarını bildirdi.

Sabık hafta İstanbul Havalimanı’nda 5G temel istasyonlarının kurulduğunu, böylelikle söz konusu havalimanının dünyanın 5G’li havalimanları arasına girdiğini tamlayan Karaismailoğlu, “Önümüzdeki günlerde 5G’ye yerel ve milli imkanlarla sarkıtmak için da makro çalışmaları zar ettik ve süreçleri strateji ediyoruz.” diye niteleyerek konuştu.

Karaismailoğlu, peyk ve feza üzerine üstelik yetişkin icraat yapıldığına meni ederek, bakanlığın peyk çalışmalarının Türksat ZIYAN ETMEK üzerinden yapıldığını söyledi.

Türkiye’nin uydu çalışmalarının dünyada ses getirdiğini ifade fail Karaismailoğlu, benzeri sene süresince uzaya iki yıpranmamış nesil enformasyon uydusu fırlatan ender ülkelerden biri olunduğuna dikkati çekti. Güzeşte yılın başında Türksat 5A’nın uzaya fırlatıldığını, haziran ayında bile hizmete alındığını anlatan Karaismailoğlu, dünyanın yüzdelik 30’undan fazlasına, alelhusus göstergeç yayıncılığına bakım verildiğini dile getirdi. Karaismailoğlu, Türksat 5B’nin dahi sabık yılın böylecene uzaya fırlatıldığını ve sabık kamer Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin ve dünyanın hizmetine sunulduğunu hatırlattı.

Vekil Karaismailoğlu, hava duydukları işlerden birinin da Türksat 6A olduğunu belirterek, “Tamamen evcil ve milli namına üretim çalışmaları bitmeme ediyor. Hedefimiz, 2023 yılının ikinci çeyreğinde Türksat 6A’yı uzaya alaşağı etmek. Tamamen Türk mühendislerinin ve çalışanlarının emekleriyle üretilmeye davam ediyor.” dedi.

Türksat 6A’nın imal süreçlerini izleme ettiklerini söyleyen Karaismailoğlu, projede emeği geçenlere teşekkürname etti.

Uyduya ilişik eke süreçlerin geride bırakıldığını ve çalışmaların kolaylıkla bitmeme ettiğini vurgulayan Karaismailoğlu, “Türkiye, 2023’te Türksat 6A’yı uzaya fırlattığımızda uzayda zat uydusuyla temaşa edilen önceki 10 ülkeden biri olacak.” ifadesini kullandı.

Karaismailoğlu, uydunun fırlatmasının Space X ile yapılacağını belirterek, bundan sonra süreçlerin elan da hızlı süreceğini kaydetti.

Peyk çalışmalarının artarak bitmeme edeceğini, Türkiye’nin bu alanda dünyada gürültülü getiren avangart ülkelerden olacağını vurgulayan Karaismailoğlu, “Uzayda izi olmayanın, dünyada gücü olanaksız” anlayışıyla peyk çalışmalarını strateji edeceklerini bildirdi.

Bakan Karaismailoğlu: İstanbul Havalimanı’nda check-in 1 dakika sürüyor

 

Karaismailoğlu: Tecim ve tutum büyümeli

 

Share: