Buğulanmış koşa ‘kefen parası’nı depremzedeler amacıyla bağışladı

Çankırı’nın Yapraklı ilçesinde cıvıl cıvıl Behiye ve İsmail Sönmez çifti, öldüklerinde cenaze işlemlerinde kullanılması amacıyla biriktirdikleri 50 bin TL’yi depremzedeler için bağışladı.

Çankırı’nın Yapraklı ilçesine tutkun Yamaçbaşı köyünde canlı 93 yaşındaki İsmail ile 77 yaşındaki eşi Behiye Sönmez, zor maaşlarından artırdıkları ve öldüklerinde cenaze işlemlerinde kullanılması için biriktirdikleri 50 bin TL’yi, 6 Şubat’ta meydana mevrut ve 11 ili etkileyen depremden etkilenen vatandaşlar üzere bağışladı. İsteklerini, Yamaçbaşı köyü muhtarı Hasan Hüseyin Yusuf’a bildiren çift, 50 bin TL’yi, AFAD’a ulaştırılmak için Muhtar Yusuf’a tasdik etti. Daha sonra köye gelen Yapraklı kaymakamım Emre Oğuztürk, nemli çifti konuşma ederek duyarlıkları için teşekkürname etti.

“Helal olsun”

Zelzele haberlerinden etkilendiklerini rapor eden İsmail Sönmez, “Hükümete yardım etmek için kampanya katıldım. Vatandaşlar üzere yardımda bulundum. Helal olsun onlara. 50 bin TL servet verdim, yarayışlı yaptım. Vatandaşlar üzere, hükümet üzere yardımda bulundum” dedi.

“Onlara çokça üzüldük, haddinden fazla ağladık

Depremzedeler için çokça üzüldüklerini iade fail Behiye Sönmez ise, “Eksantrik bire bir şeyimiz namevcut. Ayrımsız gelirimiz yoktu. Aylıktan biriktirdik. Cenabıhak amacıyla oraya verdik. Onlara çok üzüldük, çok ağladık. Biz birlikte onlar üzere yardımda bulunduk. Tanrı kabul etsin. Tanrı ayrımsız henüz böyle aynı dokunaklı göstermesin. Türkiye’nin başı sağlıklı olsun. Verdiğin, seninle harcama. Bu dünyada eksik, durmuş ne faydası var? Allah akseptans etsin” diyerek konuştu.

Yamaçpaşa köyü muhtarı Hasan Hüseyin Yusuf üstelik, “İsmail emmi, 93 yaşında, eşi 77 yaşında. Bunlar Cumhurbaşkanlığımızın başlatmış olduğu hareket kampanyasına katılmak için beni aradılar. Ego birlikte geldim, 50 bin TL affetmek istediğini söylediler. Ego birlikte dedim, o antlaşma kaymakamlığımızla görüşeyim. Yapraklı kaymakamımız Emre Oğuztürk’ü telefonla arayarak durumu bildirdim. Kaymakamımız de yaklaşımından âlem üstelik çokça teşekkürname ettiğini söyleyerek ayrımsız devir köyümüze geldi. Hacı İsmail amcamız 50 bin lirayı Cumhurbaşkanlığımızın başlatmış olduğu yer sarsıntısı kampanyasına, depremzedelere yardım etmek için kaymakamımıza doğrulama etti” şeklimde konuştu. – ÇANKIRI

Share: