Kahramanmaraşlı 36 koruyan mektepli Bolu’ya geldi

Kahramanmaraş’ta hafız olan öğrencilerin velileri, çocuklarının eğitiminin aksamaması yönünde din görevlilerine istekte bulundu. Yetkililerin devreye girmesiyle gelişigüzel Kahramanmaraş merkezde eğitimlerine bitmeme eden 36 saklayan öğrenci Bolu’ya geldi.

Asrın felaketi yerine nitelendirilen iki iri depremden etkilenen 11 ilde, Bolu İl ve İlçe Müftülüklerinden gönüllü giden ilmek görevlileri, zelzele bölgelerinde ayrımsız yandan manevi müşavirlik çalışmalarına bitmeme ederken özge yandan da, oba kentlerde Kur’an Kursu olarak hazırlanan çadırlarda eğitimler sürdürülüyor. Zelzele bölgelerindeki gâh aileler, çocuklarının eğitimlerinin aksamamasını belirterek, sarsıntı bölgesi dışındaki illerde çocuklarının eğitimlerini bitmeme ettirmek istediklerini dile getirdiler. Yetkililerin dahi makul görmesiyle Kahramanmaraş merkezde eğitimlerine bitmeme fail 36 mektepli Bolu’ya geldi. Bolu İl Müftüsü Ali Arzu Tahiroğlu, Müftü Yardımcısı Fadime Aslan ile gelişigüzel koruyan öğrencileri eğitim görecekleri binanın önünde karşıladı.

“Onlar bize hayat”

Bolu İl Müftüsü Ulu Irade Tahiroğlu, “Onlar bize yaşama. Kendilerine bu güzel binada genişlik iyicene şekilde bilcümle işyar arkadaşlarımızla bu arada havari olacağız. Sayın Valimiz Erkan Kılıç’ında şişman destekleriyle, öğrencilerimizin muammer olduğu o tahakküm günleri atlatmaları için hız göstereceğiz. Mihman öğrencilerimize, Hafızlık ve dini bilgilerin yayında eğitimli, iri ve kuvvetli şahıslar ile ruhsal destekli etkinlikler bile tertipleyeceğiz. Ayrıca 35 – 40 öğrencinin olduğu bir grubun Kahramanmaraş’tan Bolumuza geleceği bildirildi” dedi. – BOLU

Share: