SOCAR yetkilileri Batman Valisi Canalp’i ziyaret etti

Azerbaycan Fehamet Yer Yağı Şirketi (SOCAR) yetkilileri, Batman Valisi Ekrem Canalp’a ziyarette bulundu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Türkiye Cumhuriyeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti beyninde imzalanan Petrol Rezerv Antlaşması uyarınca Türkiye Petrolleri Laedri Ortaklığı (TPAO) adına Türkiye’dahi petrol sondajı tahsis etmek üzere Batman’a gelen SOCAR tetebbu yetkilisi Zekiullah Kerimli ve Hamza Oğuzhan, Vali Canalp’ı makamında müzakere etti.

SOCAR yetkilileri ile bir müddet arkadaşça eden Canalp, ortaklık yetkililerinden kentte yürütecekleri petrol kontrol faaliyetlerine ilgilendiren vukuf aldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade fail Canalp, mikro ekonomisine sağlayacakları katkıdan etraf teşekkür etti, muayene çalışmalarında başarılar diledi.

Kerimli üstelik Azerbaycan ile Türkiye arasında mart ayında İstanbul’dahi düzenlenen Petrol Çekince Zirvesinde imzalanan zaman kapsamda bildirme mefret sondajları Batman’birlikte yapmayı planladıklarını anlatım ederek, şöyle devam etti:

“Bölgede yapacağımız sondajlarda petrole ulaşmamız bizleri çokça mutlu edecektir. Ayrıca Batman Valiliği eliyle Türkiye-Azerbaycan kardeşliğinin bir ifadesi adına yapılan Karabağ Parkı ile pekiştirilen el birliği köprüsü, SOCAR’ın Batman’bile yürüteceği yer yağı arama faaliyetlerimiz ile kardeşliğimiz daha bile derinleşecek.”

Share: